Full Remote : de onvermoede voordelen

Met structureel telewerk heeft u al veel voordelen kunnen beleven, of het nu gaat om het organiseren van uw tijd, concentratie, autonomie, of om het beheer van uw welzijn en combinatie werk/privé-leven.

 

Door over te schakelen op volledig werken van op afstand zullen deze voordelen toenemen en zullen zelfs nieuwe voordelen ontstaan, op voorwaarde dat u echt al de voordelen wil genereren: het is een kwestie van keuze.

Nest Your Desk Full remote télétravail management à distance

VOORDELEN VOOR DE WERKGEVER

 • Meer veerkracht opbouwen
 • Het einde van het kantoor
 • Lagere vastgoedkosten (oppervlakte, energie, onderhoud)
 • Asynchroon werken met betere resultaten
 • Het aantrekken en behouden van talent en employer branding
 • Diversiteit van talent  
 • Meer welzijn 
 • Minder ziekteverzuim
 • Hogere klanten tevredenheid
Nest Your Desk full remote digital nomade

VOORDELEN VOOR DE MEDEWERKERS

 • Flexibiliteit in tijd en plaats
 • Verlaging van de kosten voor kleding, make-up, kapper, .... en slechts één auto per huishouden.
 • Verhoogde concentratie en prestaties
 • Meer autonomie, vrijheid en motivatie
 • Grotere vaardigheden en internationale carrièremogelijkheden 
 • Beter worklive balans (afspraak bij de dokter, dierenarts, boodschappen doen, quality time met familie...) 
 • Betere gezondheid (slaap, voeding, sport) en welzijn (minder stress)


Dit is een een niet-limitatieve lijst van alle nieuwe voordelen van Full Remote voor het bedrijf, de maatschappij en het individu en ver buiten de grenzen van het bedrijf, biedt er zich een echt maatschappelijk fenomeen aan.

 

Uw eerste gedachte zal de economische winst zijn om zich te kunnen ontdoen van de onroerend goed kosten. Wat de tweede gedachte betreft, nodig ik u uit geen “neerwaartse” berekening te maken, maar in uw strategie de herinvestering in human capital op te nemen! Een kort overzicht:

Nieuwe investeringen

 • Bricks: het kantoor is weg, maar digitaal betekent niet virtueel: je zult elkaar nog steeds kunnen zien in coworking spaces bijvoorbeeld en zelfs bv. seminaries of bootcamps organiseren! Ontdek een boeiend gesprek met WorkAndMeet, een coworking platform!
 • Het management zal zijn strategie, missie, waarden en management stijl heroriënteren; de verandering van cultuur zal in deze overgang centraal staan.
 • De digitale transformatie zal volledig zijn afgerond (digitalisering, cloudsysteem, tools en apparatuur, onderhoud, support, ...)
 • De HR afdeling zal de fiscale-, loon- en andere voordelen van telewerken en nieuwe extralegale voordelen kunnen herberekenen. Het zal ook een kwestie zijn van het ondervragen van werknemers door middel van enquêtes om hun motivaties en angsten te aanhoren. En om talenten aan te trekken, aan te werven, te integreren en te behouden, zullen nieuwe en innovatieve benaderingen nodig zijn. Dit is nu ook het moment om het wettelijk kader te versterken (avenant, telewerk policy, digitale charter, enz.) en een grondig welzijnsplan op te stellen waarin rekening wordt gehouden met extramuros ergonomie (meubilair en aangepaste inrichting).  Verder zal een diversiteitsplan van essentieel belang zijn. Ten slotte zal een beoordeling van de vaardigheden en ambities worden uitgevoerd met het oog op het opstellen van een “never-ending” opleidingsplan om relationele (of menselijke), technische en digitale vaardigheden te ontwikkelen.
 • Managers en hun teams zullen op afstand nieuwe methodes en best practices leren voor betere samenwerking en meer sociale cohesie.
 • En ten slotte zal de telewerker, de “digital nomad”, echt alle skills verwerven op het gebied van tijdsbeheer, organisatie en stress.

De positieve effecten van Full Remote

Full Remote draagt bij tot het op gang brengen van nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen en innovaties.

 

Het effect op de mobiliteit zal enorm zijn! Het verkeer is tijdverspilling, veroorzaakt stress en verhoogt de risico's op ongevallen... Full Remote zal het verkeer vlotter doen verlopen. De pandemie heeft hier echt inzicht in gegeven. De carbon footprint zou kunnen worden verkleind, maar dit moet nog echt worden bewezen, aangezien het individu zijn sociale leven zal moeten behouden en uit zijn huis zal willen gaan en de wereld nog steeds zal willen ontdekken!

 

Anderzijds zullen digitale nomaden zich eindelijk kunnen ontwortelen in een rustiger, meer afgezonderd gebied.

De noodzaak om dagelijks nieuwe energie op te doen wordt steeds dringender, zodat Full Remote de meer landelijke streken nieuw leven zal inblazen! De nieuwe werknomaden zullen meer geïntegreerd zijn in het lokale sociale leven, consumeren in lokale winkels en gezonder eten bij lokale producenten.

 

En sommigen zullen eindelijk hun droom kunnen verwezenlijken: onder kokospalmen wonen en telewerken! Ga de wereld rond! Sommige landen zijn al bezig met het opzetten van een telewerkvisa om deze nomadische migratie te vergemakkelijken. 

Sommige mensen zijn bv. gepassioneerd door skiën en zullen dankzij Full Remote kunnen genieten van een volledig winterseizoen in de bergen!

En als het niet voor het plezier is, dan is het wel voor de liefde, zoals het volgen van het pad van je levenspartner, het beter kunnen vervullen van je rol als verzorger van een dierbaar familielid of eenvoudigweg het beter kunnen doorstaan van een rouwproces door omringd te zijn door je dierbaren, ongeacht het land.

 

Kortom, dit zijn slechts enkele van de voordelen, en andere zullen volgen als wij toegang geven tot dit levenscomfort!