opleiding & coachinG    voor managers

Nest your desk opleidingen telewerk hybride werk managers

De Covid-crisis heeft managers geen andere keuze gelaten dan hun managementpraktijken te laten evolueren om hybride werken beter te kunnen beheren. 

 

Welke evaluatie heeft U er tot op vandaag kunnen uit opmaken? Welke maatregelen gaat u nemen om het management verder te ondersteunen?

 

Op een veerkrachtige en intuïtieve manier is het beheer van teams van op afstand, opgezet met nood- of zelfs kortetermijnpraktijken.Vandaag biedt Covid ons de mogelijkheid om op afstand te blijven werken door doeltreffende methoden en tools voor samenwerking van op afstand in te voeren en tegelijk de individuele en collectieve productiviteit op peil te houden. 

 

Door middel van team opvolgingspraktijken en de toepassing van goede reflexen om de motivatie en het individuele en collectieve welzijn binnen haar teams te handhaven,bieden we echte hefbomen voor productiviteit aan.

 

 

Nest Your Desk heeft een specifiek ondersteuningsaanbod ontwikkeld voor managers en hun teams in perioden van afzondering en deconfiniëring, om de overgang te maken van de Covid-crisis naar een efficiënt en aangenaam beheer van op afstand. Elke opleiding wordt qua duur en inhoud aangepast aan uw huidige kennis, ervaringen en toekomstige behoeften, zodat u beter bent voorbereid op de toekomstige uitdagingen van het hybride werken.

Nest your desk formations teletravail profils managers
Nest your desk formations teletravail profils managers

opleiding En COACHING

Management van op afstand

De rol van de manager evolueert steeds meer naar die van coach; het is belangrijk de leiderschapsstijl te begrijpen en zich aan te passen aan de persoon en de context. 

 

Het zal van essentieel belang zijn de juridische kit (telewerkregeling, contractwijziging en digitaal charter) aan de teams mee te delen; dit laatste zal een subtiele tool zijn om als manager te hanteren en zal helpen een kader van vertrouwen en autonomie op het werk tot stand te brengen. 

 

Tijdens deze workshop worden overtuigingen gedeconstrueerd om nieuwe managementmethoden te creëren, teammonitoring, alsook tools en collaboratieve remote dashboards om een echt resultaatgericht management te ontwikkelen.

 

Ook hybride werkplanning komt aan bod met een gemakkelijk te gebruiken model en waardevol advies voor het vinden van de beste collectieve overeenkomsten. 

 

Welzijn en sociale cohesie maken deel uit van de missie: managen van op afstand is mogelijk dankzij innoverende vergaderingen en methodes die de motivatie versterken en de collectieve en individuele stress verminderen. 

 

Deze workshop geeft eenvoudige tips en advies, en motiveert en inspireert managers om te evolueren/groeien in hun managementpraktijken met een beter begrip van de huidige en toekomstige risico's en uitdagingen van hybride werk.

OPLEIDING En COACHING

internationaal management van op afstand

Is uw organisatie internationaal? Dan heb je een bredere aanpak nodig voor uw management op afstand.

Welke afspraken zijn nodig om doeltreffend op afstand samen te werken en ondanks tijdsverschillen en geografische afstanden vergaderingen met verspreide teams te organiseren?

 • Welk samenwerkingscharter zal er nodig zijn?  
 • Hoe kunnen bepaalde conflicten of stress op afstand worden vermeden?
 • Hoe kan het best worden omgegaan met de kracht van multiculturelaliteit?
 • Welke internationale sociale binding kan tot stand worden gebracht? 

Deze workshop stelt u in staat doeltreffende hulpmiddelen te kiezen, eenvoudige regels en praktijken vast te stellen om op een efficiënte en serene manier van op afstand samen te werken.

OPLEIDING En COACHING

feedback geven en ontvangen van op afstand

Wilt u de productiviteit en motivatie van uw teams op afstand op peil houden? Dan is regelmatige feedback met uw teams uw beste bondgenoot! Tijdens de lockdow was de feedback vooral gericht op het collectieve niveau. 

 

De individuele benadering maakt echter deel uit van de rol van de manager, vooral op afstand; het is een kwestie van prestatie en welzijn. In deze workshop leer je de tips en tricks die niet mogen ontbreken tijdens een positief en constructief feedbackmoment. 

 

Sommige risico’s van feedback kunnen worden vermeden dankzij de geheimen van een goede voorbereiding. De in deze workshop voorgestelde methoden zullen worden gevarieerd en aangepast. Communicatie is het hoofdthema van deze workshop door middel van trial and error oefeningen waarbij luisteren en inlevingsvermogen worden ontwikkeld.

OPLEIDING En COACHING

management “ personen met een handicap en telewerken”

Telewerk bevordert de diversiteit in uw organisatie! Er is veel steun voor het aanwerven van talenten met een handicap. Maar hoe bereiden organisaties zich voor op het behoud van zulke talenten bv. na een ongeval? Dit is een interessante uitdaging! Telewerken stelt een werknemer met een handicap in staat om aan het werk te blijven.

 • Dus hoe passen managers hun houding aan in deze specifieke context?
 • Welke attitudes en afspraken moeten er binnen de teams gemaakt worden?
 • Hoe kan het team evolueren in een efficiënte en welwillende samenwerking?
 • En hoe kunnen we valkuilen zoals het versterkte isolement van werk op afstand vermijden?

Daartoe zal ook een specifieke planning voor de organisatie van het hybride werken worden besproken.

Télécharger
Catalogus opleidingen en consultancy telewerk, hybride werken en full remote
Catalogue formations 2022 NL Nest Your D
Document Adobe Acrobat 2.0 MB
Nest your desk formations teletravail profils managers
Nest your desk formations teletravail profils managers

Mogelijke talen: Frans, Nederlands en Engels.

onze methodologie

Onze interventies kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, van de klassieke tot een meer vernieuwend alternatief.

 

ONLINE

Webinar                                       60 minuten voor een groot publiek

Interactieve Virtual Classroom    90 tot 120 minuten voor groepen tot 25 personen

E-Opleiding                                 ½ tot 1 dag voor groepen van 12 tot 15 personen

E-business theater                      met acteurs-trainers 

 

PRESENTIEEL                           ½, 1 of 2 daagse opleiding voor groepen van 12 tot 15 personen

Bedrijfstheater                             met acteurs-trainers 

 

BLENDED LEARNING

Opleiding die een combinatie van face-to-face, van op afstand, individueel en collectief als asynchroon leren aanbiedt.

 

Flipped classroom: individuele voorbereiding met theorie en/of zelfdiagnose (positionering en analyse van de toekomstige lerende via een vragenlijst en/of enquête). Vervolgens worden één of meerdere collectieve live/online sessie(s) georganiseerd, gevolgd door een individuele asynchrone online verdieping. 

pedagogische aanpak

 • Theoretisch en participatief evenwicht ten aanzien van de ervaringen en behoeften van de leerling.
 • Presentatie van concrete gevallen en uitdagingen, dilemma's.
 • Collectieve reflectie gefaciliteerd door collectieve intelligentie oefeningen en vraagstelling om nieuwe oplossingen voor de realiteit van uw organisatie naar boven te halen.
 • Uitwisselingen die een verrijkende kalibratie tussen lerenden mogelijk maken.

Faciliteringspraktijken

Afhankelijk van de thema's, het type leerlingprofiel en de omvang van het publiek, kiezen wij de meest geschikte methoden, zoals

 • Zelfpositionering aan het begin en einde van de cursus
 • Digitale leeractiviteiten (ALPN) 
 • Activiteiten plenair, in tweetallen, in kleine groepen
 • Brainstormen via applicaties (whiteboard in Teams, Zoom, oefeningen en enquêtes via Wooclap, ....)
 • Synthese/debriefing/feedback-activiteiten: quiz om de inhoud te reactiveren en te verankeren

Het leerpakket

Het leerpakket

 • Samenvattingsbladen, actieplan, evaluatieroosters, multimediabronnen zoals video's, podcasts, bibliografie, enz.
 • En certificaat van deelname