opleiding & coaching

VOOR de TELEWERKERS

Nest your desk opleidingen telewerk hybride werk telewerkers

Of u nu een CEO, directeur, teamleider of manager bent, we ervaren telewerk allemaal op dezelfde manier! We zijn allemaal telewerkers, nomaden.

 

Kopieer bij telewerken niet de manier waarop u op kantoor werkt! Dan verlies je alle voordelen van het thuiswerken. Telewerken is net DE kans om op een andere manier te werken en toch dezelfde doelstellingen te bereiken, zonder dat men daarbij wordt geconfronteerd met de specifieke problemen en risico's van het telewerken, dankzij de verschillende workshops die aan telewerkers hieronder worden aangeboden. 

 

Of het nu gaat om je relaties op het werk, je werklast, je fysieke of digitale werkruimte inrichting te beheren, de onderstaande Nest Your Desk trainingen zullen je in staat stellen om een echte nomade op het werk te worden!

Nest your desk opleidingen telewerk hybride werk telewerkers
Nest your desk opleidingen telewerk hybride werk telewerkers

OPLEIDING & coaching

Tips en advies voor effectief telewerken

Covid heeft de meesten van ons uitgenodigd om intensief, snel en gedwongen van thuis uit te werken. Men was het er unaniem over eens dat digitale hulpmiddelen en een goede internetverbinding niet voldoende zijn om bij telewerken effectief te zijn. 

 

De goede mindset is essentieel om onze houding aan te passen en goed gebruik te maken van samenwerkingstools van op afstand. Deze workshop zal u helpen uw behoeften beter te begrijpen en ze beter kenbaar te maken. Het zal ook de juiste overeenkomsten en goede praktijken definiëren voor een doeltreffende samenwerking op afstand dankzij het charter voor hybride samenwerking.  De cursus omvat ook technieken voor het organiseren en structureren van de telewerkdag, tips en adviezen inzake tijdbeheer, zelfbeheer en welzijn. 

 

Daarnaast leert u hoe u uw fysieke comfort en uw telewerkruimte kunt verbeteren om uw productiviteit op peil te houden aan de hand van een reeks voorbeelden van hoe u uw telewerkruimte het beste kan inrichten. 

 

Deze workshop is rijk aan uitwisselingen en nodigt de deelnemers uit om zorg te dragen voor hun werkomgeving en -ritme en voor hun welzijn. Deze workshop is al 6 jaar lang onze bestseller!

 

ONS BLENDED LEARNING TRAJECT:

 

 • Een voorbereidend deel op het online platform
 • Een live sessie van 3 uur (online) om fysieke, ruimtelijke, mentale en relationele trucs aan te leren
 • Een online verdiepingsgedeelte om bepaalde onderwerpen en tools nog beter onder de knie te krijgen
Nest Your Desk formations télétravail travail hybride Viviane Kock

 

In partnerschip met Cevora, ontdek onze online blended learning sessies :

"Tips en tricks voor efficiënt thuiswerken"  

 

JAAR 2024

 • 05 juni.             09u00 - 12u00 - Frans
 • 13 juni              09u00 - 12u00 - Nederlands 
 • 31 oktober        09u00 - 12u00 - Frans
 • 31 oktober        13u30 - 16u30 - Nederlands 
 • 26 november    09u00 - 12u00 - Frans
 • 26 november.   09u00 - 12u00 - Nederlands 
 • 05 december    09u00 - 12u00 - Frans
 • 11 december    09u00 - 12u00 - Nederlands 
 • 17 december    09u00 - 12u00 - Frans
 • 17 december    13u30 - 16u30 - Nederlands 
  Incompany sessies mogelijk op aanvraag in FR en NL  

opleiding & coaching

beter geconcentreerd werken door focus

Steeds meer mensen werken in een hybride context en pendelen tussen een thuiswerkplek en het kantoor. Bij telewerk lopen er echter soms nog andere personen in huis rond. En op kantoor worden we vaak gestoord door collega’s of door andere zaken die afleiden van het werk.

 

Het is dus niet altijd makkelijk om je aandacht bij je werk te houden. In deze opleiding worden je technieken aangereikt om beter te focussen.

 

Iedereen concentreert zich wel op een andere manier. Het is dan ook belangrijk om je eigen focus beter te leren managen op basis van je behoeften en van de omstandigheden.

Nest Your Desk formations télétravail travail hybride Viviane Kock

 

In partnerschip met Cevora, ontdek onze online blended learning sessies :

"Beter geconcentreerd werken door focus"

 

JAAR 2024

 • 06 juni                09u00 - 12u00 - Frans
 • 14 november     09u00 - 12u00 - Frans
 • 05 december      09u00 - 12u00 - Frans
 • 11 december      09u00 - 12u00 - Nederlands

  Incompany sessies mogelijk op aanvraag in FR en NL. 

OPLEIDING & coaching

Verzorg en richt je telewerkruimte beter in

Met het verlengen van de lockdown zijn er echter ongemakken geuit op het gebied van ruimte, opberging, fysieke en/of materiële ergonomie. 

 

Als thuiswerken na deze lockdown voor u blijft verder bestaan, volg dan deze workshop vol fysieke tips en adviezen om uw telewerkruimte te optimaliseren! Je zult verbaast zijn hoe je een andere blik krijgt over je werkplek!

 

Deze workshop is bedoeld om de bestaande situatie te valideren en degenen die aanpassingen willen doorvoeren, te motiveren. Een verbazingwekkende en "intieme" workshop die deelnemers samenbrengt in een vriendelijke sfeer!

OPLEIDING & coaching

Boost jouw "individuele" productiviteit op afstand

 

Niet iedereen heeft het geluk te beschikken over een aparte telewerkruimte met een adequate indeling die aan alle ergonomische criteria voldoet. Sinds de Covid-crisis is de telewerkomgeving geïmproviseerd op de hoek van de keukentafel, aan de eettafel of zelfs op de sofa in de woonkamer. 

 

Bij telewerken wordt de privé-context toegevoegd aan de hoeveelheid werk die wij in steeds kortere tijdsbestekken moeten verrichten: men kan niet productief zijn zonder tips en tricks over werkorganisatie en tijdbeheer. 

 

Sommige telewerkers hebben last van uitstelgedrag zonder te weten waarom, terwijl anderen te veel werken zonder efficiënter te zijn. Stress en burn-out zijn dan niet ver weg. 

 

Deze workshop zal mensen ervan bewust maken dat telewerken een reële opportuniteit is om productiever te zijn. De eerste stap bestaat erin uzelf beter te leren kennen: door uw biologisch ritme en uw mentale toestand te analyseren en vervolgens de organisatie van uw werk en uw omgeving aan te passen.  

 

De tips en tricks zullen u helpen om uw tijd en uw welzijn te beheren. Deze workshop zal u helpen een onderscheid te maken tussen het dringende en het prioritaire met behulp van visualisatie-tools en methoden voor tijdbeheer en zelfmanagement. Ten slotte zullen echte humane en digitale boosters deel uitmaken van dit programma.

OPLEIDING & coaching

Uw non-verbale communicatie van op afstand begrijpen en verbeteren

Met de hoeveelheid vergaderingen op afstand tijdens de lockdown die vanuit de huiskamer worden bijgewoond, zijn we ons allemaal bewust geworden van de impact van onze non-verbale communicatie. Webcams zullen nooit onze face-to-face vergaderingen vervangen. Toch kunnen wij leren non-verbale signalen op te sporen, zoals onze emoties, overeenkomsten, meningsverschillen of misverstanden.

 

Ons gezicht, lichaam, houding, bewegingen en energie zijn ook van een afstand waarneembaar! 

 • Hoe kunt u uw non-verbale communicatie tijdens virtuele vergaderingen optimaliseren?
 • Hoe kunt u op de signalen van uw deelnemers letten om uw eigen houding aan de context aan te passen? 

Deze workshop zal zowel je empathie als je online charisma een boost geven! 

OPLEIDING & coaching

Digitale detox: digitaal comfort en efficiëntie creëren

Hoe kunnen we professioneel en privé op koers blijven in een voortdurend veranderende digitale omgeving? De hoeveelheid werk die gedaan moet worden, de overvloed aan informatie die tot onze beschikking staat, het aantal dagelijkse verzoeken die van onze verschillende tools komen (PC, tablet, Smartphone, ...), kunnen stress veroorzaken en er zelfs voor zorgen dat we onze productiviteit op een indrukwekkende manier verliezen! 

 

Krijg weer controle over je digitale omgeving met deze krachtige, concrete en leuke workshop! Leer hoe je je tools kiest en instelt en uiteindelijk je eigen prioriteiten bepaalt.

Digitale etiquette en de risico's van deshumanisering zullen ook op de agenda staan.

OPLEIDING & coaching

Welzijn van op afstand

Telewerken heeft niet alleen voordelen. De uitdaging zal zijn om te leren het eigen welzijn zelfstandig te beheren; een nieuwe vaardigheid! 

 

Sommige mensen zijn zo dankbaar voor het vertrouwen dat zij krijgen, dat zij de band niet willen ondermijnen door voortdurend verbonden te zijn met het werk en klaar te staan voor de eisen van hun collega's. Hyperconnectiviteit is een risicofactor, maar ook een teken van slecht prioriteitenbeheer. 

 

Deze workshop biedt eenvoudige en leuke hulpmiddelen om stress te voorkomen en beter te beheersen, zowel lichamelijk als geestelijk. U krijgt een nieuwe impuls en zult de eerste tekenen van inefficiëntie en stress sneller opmerken en dienovereenkomstig kunnen reageren.

Nest your desk opleidingen telewerk hybride werk telewerkers
Nest your desk opleidingen telewerk hybride werk telewerkers

Mogelijke talen: Frans, Nederlands en Engels.

onze methodologie

Onze interventies kunnen op verschillende manieren worden uitgevoerd, van de klassieke tot een meer vernieuwend alternatief.

 

ONLINE

Webinar                                       60 minuten voor een groot publiek

Interactieve Virtual Classroom    90 tot 120 minuten voor groepen tot 25 personen

E-Opleiding                                 ½ tot 1 dag voor groepen van 12 tot 15 personen

E-business theater                      met acteurs-trainers 

 

PRESENTIEEL                           ½, 1 of 2 daagse opleiding voor groepen van 12 tot 15 personen

Bedrijfstheater                             met acteurs-trainers 

 

BLENDED LEARNING

Opleiding die een combinatie van face-to-face, van op afstand, individueel en collectief als asynchroon leren aanbiedt.

 

Flipped classroom: individuele voorbereiding met theorie en/of zelfdiagnose (positionering en analyse van de toekomstige lerende via een vragenlijst en/of enquête). Vervolgens worden één of meerdere collectieve live/online sessie(s) georganiseerd, gevolgd door een individuele asynchrone online verdieping. 

pedagogische aanpak

 • Theoretisch en participatief evenwicht ten aanzien van de ervaringen en behoeften van de leerling.
 • Presentatie van concrete gevallen en uitdagingen, dilemma's.
 • Collectieve reflectie gefaciliteerd door collectieve intelligentie oefeningen en vraagstelling om nieuwe oplossingen voor de realiteit van uw organisatie naar boven te halen.
 • Uitwisselingen die een verrijkende kalibratie tussen lerenden mogelijk maken.

Faciliteringspraktijken

Afhankelijk van de thema's, het type leerlingprofiel en de omvang van het publiek, kiezen wij de meest geschikte methoden, zoals

 • Zelfpositionering aan het begin en einde van de cursus
 • Digitale leeractiviteiten (ALPN) 
 • Activiteiten plenair, in tweetallen, in kleine groepen
 • Brainstormen via applicaties (whiteboard in Teams, Zoom, oefeningen en enquêtes via Wooclap, ....)
 • Synthese/debriefing/feedback-activiteiten: quiz om de inhoud te reactiveren en te verankeren

Het leerpakket

Het leerpakket

 • Samenvattingsbladen, actieplan, evaluatieroosters, multimediabronnen zoals video's, podcasts, bibliografie, enz.
 • En certificaat van deelname